De ABT games

ABT Games

16/12/2021

Toen wij door The Productioneers betrokken werden bij de organisatie van een online evenement voor constructeursbureau ABT, ontstond het idee om een interactieve spelshow op televisie-niveau te ontwikkelen. Dit werd uiteindelijk de ABT-Gamesshow! Het technische gedeelte namen The Productioneers op zich en wij verzorgden de invulling van de show.

Uit ervaring weten we dat onze quizkandidaten een stuk enthousiaster meespelen als het over onderwerpen gaat die hun interesseert. Daarom gingen we eerst in gesprek met de opdrachtgever ABT om erachter te komen waar de interesses van het personeel lagen.

Toen we hier een beeld van hadden konden we beginnen met het ontwikkelen van de spelshow. Geïnspireerd op tv-shows als ‘The Price is Right’ en ‘Jeopardy’ begonnen we met het invullen van de verschillende rondes. Toen het spelelement eenmaal stond, moesten we de show nog van een gewoon-online-pubquiz-niveau naar TV-spelshow niveau tillen.

Uiteindelijk hebben we een twee uur durend programma uitgeschreven met niet alleen een quizelement, maar ook met een liveband, echte kandidaten in de studio, grappige sketches en intermezzo’s en uiteraard een legendarische bingo. Dit alles deden we in een hal van evenementenlocatie De Fabrique die was omgebouwd tot studio met zes vaste camera’s en een camerakraan(!). Dit alles geregisseerd en geproduceerd door The Productioneers en technisch ondersteund door SMILE Licht en Geluid Utrecht.

Share This